Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Jazz in Paradise


Kyteman, Ronald Snijders, Candy Dulfer, Jan van Duikeren en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Henk Meutgeert bundelen hun krachten in een nieuw festival: Jazz in Paradise.

Op 29 mei vindt in Paradiso Amsterdam de eerste editie van Jazz in Paradise plaats. Tijdens dit festival slaat het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) bruggen tussen jazz en nieuwe muziekvormen en speelt het hiphopjazz, Surinaamse kaseko-jazz, paramaribop en funkjazz met onder anderen Colin Benders (Kyteman), de Surinaamse fluitist Ronald Snijders en de trompettist Jan van Duikeren. Benders schreef vijf composities voor het JOC. Ook wordt de muziek van de nieuwe JOC-cd met Jan van Duikeren uitgevoerd. Op deze cd slaat het orkest een nieuwe weg in en laat zich inspireren door funk en souljazz. Het festival is een initiatief van Paradiso, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de NTR, in samenwerking met Muziekschool Amsterdam.

Tijdens het middagprogramma van Jazz in Paradise zijn er presentaties van de bigbands van Peter Guidi en Muziekschool Amsterdam en dansschool Lindy Spirit gecombineerd met workshops jazz en dansen op jazz. Colin Benders geeft een masterclass aan de deelnemers van de workshops. Jazzmuzikanten en dansers en danseressen tussen 9 en 18 jaar oud kunnen zich aanmelden voor deze workshops en de masterclass van Benders: klik
hier.

Kijk voor meer informatie op de website van Paradiso.

(Jacques Los, 23.5.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.