Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Nieuw Nederlands jazztalent gaat strijd met elkaar aan


Als jonge veelbelovende jazzband spelen in Paradiso, het Paard van Troje of Tivoli? NTR/Radio 6 en Muziek Centrum Nederland presenteren Get Your Jazz On Stage!; een do-it-yourself-battle, waarbij nieuw jazztalent uit Nederland wordt uitgedaagd zelf een plek op de bekende landelijke poppodia te veroveren. Daarvoor moeten de bands zich profileren richting publiek, media en de landelijke poppodia.

Drie talenten zullen vanaf september 2011 drie maanden lang de strijd met elkaar aangaan, gekoppeld aan een drietal opdrachten. Eerste opdracht: regel zelf je optreden op een erkend landelijk poppodium. Tweede opdracht: breng dit optreden onder de aandacht van het grote publiek en de landelijke media. Derde opdracht: overtuig het publiek en de aanwezige jury tijdens het optreden dat jouw jazz helemaal op zijn plek is op het poppodium.

Radio 6, de nationale zender voor soul en jazz van de Publieke Omroep, zal de drie deelnemers vanaf de start van de strijd in september tot en met de optredens in december uitgebreid gaan volgen op hun weg richting de popsector en het grote publiek. Dit traject zal ook worden gevolgd door de (media)partners van Get Your Jazz On Stage. Tenslotte zal een deskundige jury - met onder anderen Jan Willem Luyken (North Sea Jazz), Winfried Bayens (Radio 6), Janne Schra (Schradinova), Perquisite en Anton Slotboom (LiveXS) - de deelnemers nauwlettend in de gaten houden en beoordelen.

De uiteindelijke winnaar van Get Your Jazz On Stage ontvangt een prijzenpakket dat bestaat uit tools die eraan bijdragen, dat de ontwikkeling van het talent ten opzichte van het clubcircuit en het publiek verder wordt gestimuleerd; zo wordt de winnaar geboekt voor een aantal optredens op de poppodia. Ook zendt de NTR het winnende finaleoptreden uit binnen het programma van Radio 6 Live én krijgt de winnaar de beschikking over een high quality opname van dit concert.

Verder zal het winnende jazztalent mee gaan in de selectieprocedure voor de Popronde 2012, ontvangt deze aandacht vanuit media als Radio 6, Jazz On Stage, Jazzism, LiveXS, Dagblad Metro en FRET, vindt er een artiesten-coachingstraject plaats en mag de winnaar zich presenteren op diverse instore-locaties van de Coffee Company.

Met de inzet van Get Your Jazz On Stage willen Radio 6 en Muziek Centrum Nederland laten zien dat de nu-generatie van jazz alle ingrediënten in zich heeft om een breed publiek binnen het clubcircuit te bereiken. Zij die dat voor elkaar krijgen inspireren vervolgens andere aanstormende jazztalenten en laten en passant de gevestigde orde zien dat het ook echt op deze manier kan; do it yourself!, iets wat in deze tijden van bezuinigingen misschien wel een hele terechte instelling is.

Klik
hier voor meer informatie en om je in te schrijven voor de battle. Begin juli zal de jury drie talenten selecteren die vanaf september de strijd met elkaar aangaan.

(Jacques Los, 16.5.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.