Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Jazz Impuls stopt


Na vele jaren van interessante en gevarieerde jazz-dubbelconcerten gaat Stichting Jazz Impuls ermee stoppen.

In 2004 begonnen als intermediair voor jazzconcerten in de schouwburgen, slaagde de stichting er ieder jaar weer in middels een interessant aanbod meer dan 120 jazzconcerten bij meer dan 50 theaters in heel Nederland te realiseren. Daar is nu een einde aan gekomen. In verband met nieuwe regelingen bestaat er voor Jazz Impuls geen enkele mogelijkheid meer een beroep te doen op financiële overheidssteun.

Veel schouwburgen hebben door de financiële druk, de aankomende overheidskortingen, btw-verhoging, gemeentelijke bezuinigingen en algehele terugloop van kaartverkoop ervoor gekozen 'veiliger' te gaan programmeren. Het meer kwetsbare aanbod, waar het experiment een rol speelt, valt dan helaas al snel af.

In verband daarmee moest de stichting voor het komend seizoen constateren dat het aantal boekingen van Jazz Impuls-concerten in seizoen 2011-2012 belangrijk is teruggelopen. Hoewel deze concerten nog zullen worden uitgevoerd, betekent dat wel dat het vooralsnog de laatste zijn.

Deze beslissing betekent voor Jazz Impuls en voor de vele honderden musici die deelnamen aan de concertserie het einde van de bijna duizend concerten die sinds 2004 zijn gerealiseerd. Directeur Friederike Darius: "Wij ondergaan het als bijzonder jammer dat we ons belangrijke initiatief voor deze muzieksoort moeten stoppen.
Uiteraard hopen we ooit op een beter cultuurklimaat, waarin jazz weer een plaats zal kunnen herveroveren op de theaterpodia en wij, of anderen, de draad weer kunnen oppakken."

(Maarten van de Ven, 18.5.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.