Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Genomineerden Jazz Media Award bekend


De organisatie van de Jazzdag heeft de genomineerden voor de Jazz Media Award bekendgemaakt. Vrije Geluiden, Vera Vingerhoeds, Bert Vuijsje, Jazzflits en Jazzenzo zijn door een vakjury genomineerd voor de prestigieuze Jazz Media Award, die wordt uitgereikt tijdens de Jazzdag op 24 juni te Rotterdam.

De prijs, bedoeld voor de inspanningen van een journalist of organisatie om jazz onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek, bestaat uit een speciaal ontworpen gouden speld met diamant, de Blue Note, en een waardecheque van 1500 euro. De prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. De Jazz Media Award werd eerder uitgereikt aan Amanda Kuyper (2007) en Radio 6 (2009).

De commissie voor de Jazz Media Award 2011 bestaat uit oud-winnaars en vertegenwoordigers uit het jazzwerkveld waaronder Robert Soomer (Radio 6), Amanda Kuyper (NRC Handelsblad), Sophie Blussé (Muziek Centrum Nederland), Remco van Eijndhoven (Dox Records) en Alexander Beets (JazzNL). De commissie staat onder leiding van jazzicoon Cees Schrama. Op dinsdag 7 juni maakt de organisatie de definitieve winnaar bekend.

De Jazzdag is het grootste Nederlandse jazznetwerkevenement voor alle spelers uit de Nederlandse jazzwereld, bestaande uit een conferentie en festivalprogramma. Overdag vindt er een conferentie plaats over de meest uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot jazz. Het festivalprogramma, in de avond, bestaat uit 24 showcases van veelbelovende en getalenteerde jazz artiesten. De Jazzdag vindt plaats in LantarenVenster en Hotel New York.

De Jazzdag is gratis toegankelijk. Registreren voor het conferentieprogramma is verplicht. Het showcase programma is openbaar toegankelijk. Klik
hier voor registratie en meer informatie.

(Jacques Los, 9.5.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.