Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Feestelijke tiende editie Gent Jazz Festival


De affiche van de tiende editie van het Gent Jazz Festival (7-17 juli, Bijlokesite) is zo goed als compleet, met onder meer Sonny Rollins, Return To Forever IV, Michel Portal Quintet, Dave Holland Quintet, Terence Blanchard Quintet, Jef Neve Trio en Dianne Reeves.

Deze tiende editie van het Gent Jazz Festival opent op donderdag 7 juli met niemand minder dan Sonny Rollins als headliner van een Special Night. Zijn concert wordt voorafgegaan door het Michel Portal Quintet.

Op vrijdag 8 juli treden onder meer Al Di Meola World Sinfonia met special guest Gonzalo Rubalcaba en het Dave Holland Quintet op. Op de eerste zaterdag van het festival is er ook een Special Night met B.B. King, Mavis Staples en het trio Steven De Bruyn, Tony Gyselinck & Roland.

De eerste vierdaagse van het festival wordt zondag 10 juli afgesloten door Return To Forever IV Hymn Of The 7th Galaxy Tour (een superband met Chick Corea, Stanley Clarke, Lenny White, Jean-Luc Ponty en Frank Gambale). Het Belgische Rêve D'Éléphant Orchestra opent voor het Terence Blanchard Quintet en de Randy Brecker/Bill Evans Soulbop Band met Medeski, Martin & Wood.

Op de tweede vierdaagse, vanaf donderdag 14 juli, treden drie jazzkoninginnen aan met 'Sing The Truth: Angelique Kidjo, Dianne Reeves & Lizz Wright continue the legacies of Miriam Makeba, Abbey Lincoln and Odetta'. De drie actuele iconen, die hulde brengen aan de groten uit de vorige generatie, worden voorafgegaan door Jef Neve met zijn trio en Philip Catherine Plays Cole Porter.

Met Angus & Julia Stone staat op vrijdag 15 juli een ware revelatie op het podium. De dag wordt aangevuld met de Gentse formatie Absynthe Minded, eveneens een voortreffelijke liveband. Een dag dus met groepen die nu internationaal doorbreken en waarvan veel verwacht wordt in de toekomst.

Voor 16 juli maakte het Gent Jazz Festival al de namen bekend van de elektro-tango meesters Gotan Project en retro-funk muzikant Raphael Saadiq. Nouvelle Vague is de eerste groep op deze eerste dag van de Gentse Feesten.

Slotdag 17 juli wordt getrokken door Daniel Lanois' Black Dub featuring Trixie Whitley & Brian Blade. Vorig jaar moest Lanois nog afzeggen vanwege een motorongeval. Het wordt ook een blij weerzien met Whitley, die vorig jaar ieders hart veroverde met haar special project. Verder op de slotdag het Gentse BackBack en Morcheeba met frontvrouw Skye in de originele line-up.

Klik hier voor meer en uitgebreidere informatie over Gent Jazz 2011.

(Jacques Los, 1.4.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.