Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
April: jazzmaand in Nijmegen


Tien jaar na het verdwijnen van het legendarische podium O42 in Nijmegen begint zo geleidelijk aan het gat dat daarmee ontstond, opgevuld te raken. Organisaties als het Muziekenhuis, stichting Jazz & Impro Nijmegen (JIN) en East of Eastern laten de jazz en improvisatiemuziek weer leven in Nijmegen. Michiel Braam heeft zijn kantoor en thuishaven weer naar Nijmegen gehaald. En ook dat wordt gevierd.

Het aanbod is veelzijdig. Neem nu de maand april: zes concerten, een festival en de concertreeks Jazz@Lib, waarin de Godfathers van de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziek worden gecombineerd met toonaangevende musici uit de huidige generatie. Zie de gloednieuwe site NWGLD (Nieuw Geluid Gelderland).

De JIN brengt vanavond in haar serie 'jazz confrontations' vanavond het Duitse trio You Are So Me met Jan Klare op saxen en in haar serie 'local heroes' het kwartet van Philipp Rüttgers, een geweldige pianist en componist, waar we nog veel van zullen horen. De JIN is trots een van de boegbeelden van de Nederlandse NU-Jazz te presenteren: Monsieur Dubois. Deze band, die hevig aan de weg timmert als het gaat om dansbare jazz, zal haar nieuwe cd 'Slow Bombastik' presenteren.

En er wordt samengewerkt. Muziekenhuis en JIN brengen Lumisokea, semi-gecomponeerde muziek, soundsculpturen en pompende ritmes. Lindenberg, Muziekenhuis en JIN presenteren Michiel Braam's Hybrid Tentet. Tot slot in Lux Square Orange van Bob van Luijt met als speciale gast Eric Vloeimans. In de Jazz@Lib samenspraak en samenspel van Anton Goudsmit en Han Bennink.

Ook het programma van het jazzfestival East of Eastern op tweede paasdag is om te smullen. Je vindt er namen als Dimami, Tineke Postma, Simin Tander, Barnicle Bill, Talking Cows en vele anderen. Klik hier voor meer programma-informatie.

Kortom, Nijmegen en de jazzliefhebbers in de wijde omtrek kunnen tevreden zijn. Jazz, geïmproviseerde en nieuwe muziek leven in Nijmegen. En hoe!

Kijk voor meer informatie over bovenstaande concerten ook op de website van JIN.

(Maarten van de Ven, 7.4.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.