Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Mark Schilders winnaar Erasmus Jazz Prijs 2011


Drummer Mark Schilders uit Waalwijk is op zondagmiddag 13 maart 2011 in de Doelen in Rotterdam uitgeroepen tot winnaar van de zestiende editie van de Erasmus Jazz Prijs, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste jazzstudent van het Rotterdams Conservatorium. Hij ontving een geldprijs van 3000 euro.

Mark won de prijs met unanieme stemmen. De jury roemde Mark om zijn groot muzikaal overzicht en vindingrijkheid. "Een absolute aanwinst voor het (inter)nationale jazzcircuit!"

De jury bestond dit jaar uit: Eddy Geerts (Jazzpodium Rotterdam), Michael Varenkamp (PureJazz), Arend Niks (componist/drummer) en Ruud Meijer (jazzjournalist). Mark trad op met een eigen band: Reinier Baas op gitaar en Stefan Lievestro op bas. De andere finalisten waren Thomas Pol (contrabas) en Sjors Segaar (piano).

In de jaren 1996 tot en met 2001 werd de Erasmus Jazz Prijs gewonnen door achtereenvolgens trompettist Jan van Duikeren, zangeres Xandra Verkroost, trompettist Nico Scheepers, saxofonist Bart Wirtz, drummer Ruben van Rompaey en trombonist Louk Boudesteijn. De zevende editie in 2002 kende twee eerste-prijswinnaars: pianist Dimitar Bodurov en drummer Jasper van Hulten. De laatste acht edities werden gewonnen door gitarist Eelco van de Meeberg, saxofonist Thijs van Milligen, saxofonist Slobodan Trkulja, basgitarist Rik Kraak, pianist Thierry Castel, saxofonist Jasper van Damme, drummer Tuur Moens en gitarist Bert Cools.

(Maarten van de Ven, 17.3.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.