Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Jazz Orchestra Of The Concertgebouw op tournee met Tom Harrell


Eind maart doet het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw onder leiding van Henk Meutgeert een kleine tournee door Nederland met de legendarische trompettist Tom Harrell. Concerten vinden plaats tussen 30 maart en 3 april in Cinemec (Ede), Bimhuis (Amsterdam), Poppodium W2 (Den Bosch) en Porgy & Bess (Terneuzen). Het concert van donderdag 31 april in het Bimhuis wordt door de NTR opgenomen voor Radio 6.

Harrells carrière begon in 1969 in de band van Stan Kenton, waar hij zich ontwikkelde tot een fenomenaal solist. Zijn fluweelzachte, maar tevens sprankelende geluid en zijn zeer melodische benadering van complexe harmonische structuren zijn kenmerkend voor zijn spel. De lijst van grootheden uit de jazz waarmee Harrell samenwerkte is imposant. Naast een superieure sideman bij musici als Bill Evans, Dizzy Gillespie, Sam Jones, Phil Woods, Joe Lovano en Charlie Haden is Harrell als leider te horen op verschillende cd's, die tot de hoogtepunten van de jazzdiscografie zijn gaan behoren.

Harrell won regelmatig de DownBeat Polls en werd in 2010 genomineerd voor de Jazz Journalists Association Award als 'Best Trumpet Player'. Voor zijn album 'Time’s Mirror' ontving hij een Grammy-nominatie. De eerste ontmoeting tussen Tom Harrell en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw vond plaats tijdens de concerten in 2009 in het Concertgebouw Amsterdam. De muzikale samenwerking was zo intens, dat een vervolg niet kon uitblijven.

Klik
hier voor meer informatie.

(Jacques Los, 19.3.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.