Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuws
Hybrid 10tet verklankt reis langs podia


Op zaterdag 2 april gaat in Utrecht een nieuw project van pianist en componist Michiel Braam in première: 'On The Move' van het Hybrid 10tet. Een internationaal gezelschap topmusici, samengesteld uit drie verschillende muzikale werelden: het klassieke Matangi Strijkkwartet, de rock-ritmesectie Pieter Douma/Dirk-Peter Kölsch en de improviserende koperblazers Carl Ludwig Hübsch, Nils Wogram en Taylor Ho Bynum.

De musici brengen hun eigen muzikale taal in het ensemble, maar ze worden ook uitgenodigd om nieuwe werelden te onderzoeken. Het samengaan van verschillende muzikale persoonlijkheden staat centraal binnen dit project, waardoor een unieke stilistische mix ontstaat.

Michiel Braam heeft voor ieder concert een unieke compositie geschreven die betrekking heeft op het specifieke karakter van elke zaal. De composities die Michiel Braam voor dit 10tet schrijft zijn als het ware een reis van de musici langs de desbetreffende podia. Improvisatie en onverwachte wendingen, wezenlijke onderdelen van Braams muziek, spelen bij 'On The Move' andermaal een belangrijke rol.

VPROJazzLive maakt op 13 april opnames van het Hybrid 10tet in het Bimhuis. De uitzenddatum is nog niet bekend.

Speellijst
02/04 SJU Jazzpodium, Utrecht
04/04 Loft, Keulen (D)
07/04 Cuba, Münster (D)
08/04 De Singer, Antwerpen (B)
10/04 Serah Artisan, Zaandam
11/04 De Lindenberg, Nijmegen
13/04 Bimhuis, Amsterdam
14/04 Orpheum, Graz (A)
16/04 Plusetage, Baarle-Nassau
18/04 Wilhelmina, Eindhoven

Meer weten en horen?
Op donderdag 31 maart 2011 is Michiel Braam een uur lang te gast bij De Concertzender, waar hij tijdens een gesprek met Bas Andriessen dieper ingaat op zijn muziek en composities. Het programma begint om 21.00 uur. Klik hier om het live te luisteren en/of te herbeluisteren.

(Maarten van de Ven, 28.3.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.