Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Denise Jannah wint Meer Jazz Prijs


Op het zeventiende Meer Jazz-festival (27, 28 en 29 mei) ontvangt jazzzangeres Denise Jannah uit handen van burgemeester Weterings de Meer Jazz Prijs. Volgens de organisatie van Meer Jazz is deze prijs niet bestemd voor jeugdige hemelbestormers, maar voor de gerijpte musicus die zijn of haar sporen royaal heeft verdiend. De motivatie om de prijs aan haar toe te kennen, is de 'muzikale loopbaan van de beminnelijke, inspirerende en meermalen gelouterde Jannah'.

Sinds het midden van de jaren zeventig woont de van oorsprong Surinaamse Denise in Nederland. Na enkele jaren rechten te hebben gestudeerd, besloot zij het roer om te gooien en schreef ze zich in bij het Hilversums Conservatorium. Daar studeerde ze af in zang en zangpedagogiek. In 1991 kwam haar eerste soloalbum uit, 'Take It From The Top'. Zo'n 350 keer schitterde Jannah in de musical 'A Night At The Cotton Club', met shows in Nederland, België en Duitsland. Jannah heeft zo'n beetje over de hele wereld opgetreden, van New York tot Johannesburg en van Suriname tot Japan en Indonesië. Ze zong voor Koningin Beatrix, voor de Europese leiders tijdens de Eurotop, voor Bill en Hillary Clinton, voor Nelson Mandela en vele andere grootheden. Maar liefst zeven keer trad ze op tijdens het North Sea Jazz Festival.

Momenteel maakt zij met het Rosenberg Trio en diverse internationale solisten een tour langs de Nederlandse theaters met de Rosenberg Soul Show.

Het sieraad dat de Meer Jazz Prijs gestalte geeft, is beschikbaar gesteld door diamantair-juwelier Paul van 't Hullenaar. De naam van Denise Jannah zal prijken tussen die van Willem Breuker, Jean Toots Thielemans, Rita Reys, Greetje Kauffeld en Edwin Rutten.

(Maarten van de Ven, 24.3.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.