Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Foto-expositie 'Paradox zwart/wit'


De expositie omvat 34 foto's in zwart-wit van documentair- en theaterfotograaf Stef Mennens, waarin de jazzmusicus centraal staat. De beelden, alle in de afgelopen jaren gemaakt in het Tilburgse podium voor geïmproviseerde muziek Paradox, getuigen van gedrevenheid, passie en emotie van de musici tijdens hun optredens. De fotograaf zoekt steeds dat ene moment, die blik waaruit blijkt dat de musicus volledig opgaat in de muziek en het publiek in feite niet meer waarneemt, en vangt dat in zwart-witbeeld. Het ontbreken van kleur in het werk benadrukt de intensiteit van het moment nog eens extra.

De expositie start aanstaande maandag in Bibliotheek Tilburg Centrum. De opening (van 19 tot 21 uur) zal muzikaal worden omlijst door het Mete Erker Trio (saxofoon en basklarinet), Eric van der Westen (bas) en Pascal Vermeer (drums), die na 21 uur het concert zullen vervolgen in Paradox.

De foto-expositie is daarna nog te bezoeken tot en met 31 maart tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Daarnaast worden enkele speciale activiteiten rondom de expositie georganiseerd. Zo is er op zondag 13 maart een discussiemiddag, waar journalist/schrijver Rinus van der Heijden musici en culturele ondernemers uit de Tilburgse jazzscene ontmoet, alsmede de nieuwe Paradox-directeur Paul Guldemond.

Bezitters van een Biebpas kunnen bovendien met 50% korting naar een of meer concerten in Paradox, zoals Joris Dijkstra's Pillow Circles (2 maart), Boi Akih Group (4 maart), Sun Ra's Marshall Allen Cinema Soloriens & The Cosmo-Drama (16 maart) en het Tineke Postma Kwartet (18 maart).

Klik hier voor meer informatie.

(Maarten van de Ven, 26.2.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.