Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd / Terugblik
Triplicate – 'Three And One' (eigen beheer, 2010)


Het drumloze trio Triplicate heeft op zijn debuut-cd versterking gevonden in de gerenommeerde slagwerker, conservatoriumdocent en mentor Eric Ineke. Zijn beheerste en subtiele begeleiding voegt een swingende dimensie toe aan het trio.

Op de cd wordt in de moderne boptraditie gespeeld. Het repertoire bestaat naast drie originals van trompettiste Ellister van der Molen uit composities van onder meer Lee Konitz, Tadd Dameron, Thad Jones en Antonio Carlos Jobim. Het resulteert in herkenbare en melodieuze vertolkingen. Respectvol en met smaakvolle arrangementen wordt de moderne mainstream jazz eer aan gedaan.

De drie musici van Triplicate zijn niet de meest bekende in de Nederlandse jazzscene en dat is ten onrechte. Vooral Van der Molen, die zowel op trompet als bugel een warm geluid produceert, soleert soepel, helder en gearticuleerd. De begeleiding van pianist Bob Wijnen en bassist Johnny Daly is dienend en bekwaam. Beiden soleren op hoog niveau.

Kortom, een zeer goed musicerend en improviserend trio dat, met drummer Ineke, debuteert met een swingende en relaxte cd, waarin de jazz uit de jaren vijftig en zestig met respect wordt weergegeven. Zonder overdrijving kunnen de navolgende liner notes worden overgenomen: "A hartwarming document that perfectly brings the motives of this to life, love and lust, romance and rhythm" (aldus jazzpublicist Bert Jansma).

Op donderdag 3 februari jongstleden trad Triplicate + One (Eric Ineke) op bij Jazz at the Crow, Eindhoven. Cees van de Ven maakte een fotoverslag. Klik
hier om het te bekijken.

Labels:

(Jacques Los, 1.3.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:
Cd van het moment:
Frans Vermeerssen
Trio - 'The Trail'

Klik op de hoes om twee tracks te beluisteren en voor meer informatie

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.