Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Jazz Magazine fuseert met Jazzism


De redactie van het muziekblad Jazz gaat verder bij uitgeverij BCM. Per direct zet de redactie, tot gisteren werkzaam bij uitgeverij Argo, daar zijn werk voort aan de uitgave van een muziekblad over jazz, soul, blues, world en latin. De titel gaat op in de bestaande uitgave Jazzism. De medewerkers van Jazzism worden bedankt, de redactie van Jazz neemt hun werk over, aldus hoofdredacteur Bert Huisjes. Hoofdredacteur van het nieuwe Jazzism wordt Paul Evers, de huidige hoofdredacteur van Jazz. BCM kan zijn concurrent namelijk voor één euro overnemen, maar neemt daarbij wel het arbeidscontract van Evers over.

Een pikante verschuiving, zo vertelt Bert Huisjes. "Zoals bekend werd Jazzism door deze redactie in 2005 als nieuwe titel opgericht bij BCM. Dat gebeurde met de hulp van een groot aantal journalisten die Jazz hadden verlaten, na aanhoudende betalingsproblemen." Die betalingsproblemen ontstonden destijds uitgerekend bij uitgeverij Argo, met dezelfde Paul Evers als uitgever. Volgens BCM-uitgever Eric Bruger moet Evers niet persoonlijk op die problemen aangekeken worden. "De directie was verantwoordelijk voor de betaling, Evers kon als uitgever geen kant op. Hij verdient juist respect voor het feit dat hij met veel bloed, zweet en tranen alsnog een titel op de mat wist te krijgen." Ook over de inhoud maken medewerkers van Jazzism zich zorgen, vertelt Huisjes. Hij verwacht dat de nieuwe versie van het blad meer het karakter van een advertorial zal krijgen, met name omdat ook andere titels van BCM zo in elkaar zitten. Bovendien vreest hij het uiteenvallen van de groep specialisten die Jazzism nu aan zich verbonden heeft.

Bruger is niet van plan water bij de wijn te doen wat betreft de diepgang van het blad, belooft hij. "Wij zullen zeker niet inleveren op de diepgang, want dat is precies de reden dat we hieraan begonnen zijn. Mijn broer en ik waren abonnee van Jazz, en hebben het blad destijds van de ondergang willen redden."

Bron: 3VOOR12

(Maarten van de Ven, 8.1.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.