Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Cd / The Jazztube
Peter Brötzmann Chicago Tentet + 1 - '3 Nights In Oslo' (Smalltown Superjazz, 2010) 5 CD

Opname: februari 2009

"Het is onmogelijk deze hele cd-reeks in een keer te beluisteren, laat staan te behapstukken. De aantrekkingskracht is echter zo groot dat ik de afgelopen paar maanden regelmatig een uurtje heb besteed in de wereld van Brötzmann, McPhee, Longberg-Holm en Holmlander. Het aantal namen, instrumenten, klanken en concepten in deze cd-box is enorm en wie alles wil registreren, zal de schijfjes vele malen moeten herbeluisteren."

Sybren Renema beluisterde de royaal samengestelde cd-box van het Peter Brötzmann Chicago Tentet + 1. Zijn oordeel: een meesterwerk.

"De omvang van [Brötzmanns] kunstenaarschap is zo enorm, dat zelfs wanneer hij afwezig is - zoals op een aantal cd's het geval is - je zijn aanwezigheid nog kunt voelen. Dat is het grootste compliment dat je een kunstenaar kunt geven en getuigt van de eeuwigheidswaarde van het werk van Peter Brötzmann."

Klik
hier om zijn uitgebreide recensie te lezen.

Bekijk de Jazztube!
Op 1 februari 2009 trad het Peter Brötzmann Chicago Tentet op in de Victoria National Jazz Scene te Oslo. In de Jazztube een opname van dit concert, die een goede indruk geeft van de ontzagwekkende oerkracht die van dit ensemble uitgaat. Klik op de afbeelding linksboven om het filmpje te starten.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 12.1.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.