Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Artikel
Wachten op Chet Baker


Trompettist/zanger Chet Baker had duidelijk een bepaald soort charisma. Bij leven was hij al een mythe, zijn fans immer in het ongewisse latend: zou hij nu wel of niet komen optreden?

Impresario Wim Wigt: "In clubs was dat dus fantastisch, weetjewel. Dus dan was hij er niet. Zes, zeven uur, acht uur, die hele club zat vol, natuurlijk. En de volgende ochtend kregen we die clubeigenaar aan de telefoon en dan waren ze dus héél blij. Want wat was er gebeurd? Niemand ging naar huis, want ze dachten: o, hij zal wel te laat zijn, hij komt toch wel. Dus wat er gebeurde in zo'n club was dat ze soms wel tot tien, elf uur allemaal zaten te wachten en dan werd er een geweldige omzet gedraaid. Dan begon het concert en dat duurde tot twee, drie uur, in plaats van tot elf, twaalf uur. Dus kun je je voorstellen, buiten dat zo iemand dan de recette had en Chet gewoon helemaal betaald had, hadden ze ook een gi-gan-tische baromzet gehad."

In een uitgebreid artikel van Eddy Determeyer komen mensen aan het woord die Chet Baker aan den lijve hebben meegemaakt: Wim Wigt, zijn vrouw Ria, drummer John Engels en producer Cees Schrama.

Klik hier om het artikel te lezen.

(Maarten van de Ven, 19.12.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.