Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Festival Jazz International Rotterdam 2010


Met een warming-up concert van vibrafonist René ten Kaate en zijn kwartet in Dizzy is gisterenavond de tiende editie van het Festival Jazz International Rotterdam begonnen. Het vindt plaats tot en met zondag 21 november op de podia Dizzy, De Unie, WMDC, De Doelen en LantarenVenster.

Het is de traditie, dat een jazzmusicus wordt uitgenodigd om samen met Jazz International Rotterdam het festivalprogramma samen te stellen. Dit jaar is pianist en componist Michiel Borstlap aan de beurt. Zijn motto is 'Personal Voices': de persoonlijke signatuur van de jazzmusicus staat centraal. "Het gaat er niet om wat je speelt, maar hoe je het speelt", aldus Borstlap.

De pianist is zelf op woensdag in Zaal de Unie bij 'Jazz -> Talk & Play' (met Vera Vingerhoeds) solo te genieten. In WMDC presenteert donderdag de Rotterdamse band The Mirror Conspiracy een combinatie met trompettist Erik Truffaz.

Het driedaagse programma, dit jaar in De Doelen en in het nieuw geopende LantarenVenster, vormt het hoogtepunt van het festival. Er is weer een keuze van hedendaagse nationale en internationale formaties te horen. Het Portico Quartet uit het Verenigd Koninkrijk begint de vrijdag in LantarenVenster, gevolgd door het Erman Dirikcan Trio. Verder gaat het met het duo Ernst Reijseger (cello) - Simon Nabatov (piano), gevolgd door zangeres Sherry Dyanne uit Nederland. De vrijdag wordt besloten met de Belgische formatie Aka Moon + Baba Sissoko & Black Machine te horen.

Op zaterdag zijn er vijf concerten in LantarenVenster. Het begint met de Amerikaanse band Kneeboy. Gideon van Gelder presenteert met zijn kwintet het project Perpetual. Daarna de cool-jazz legende Lee Konitz met pianist Dan Tepfer. Verder gaat het met het duo Kaja Draksler (piano) - Martijn Vink (drums). Michiel Borstlap zelf zal met zijn band deze avond afsluiten.

De zondag omvat ook vijf concerten en vind in de Willem Burger Zaal en de Fortisbank Zaal in De Doelen plaats. Het Noorse Helge Sunde Ensemble Denada begint deze laatste dag van het festival, gevolgd door Marzio Scholten met zijn nieuwe band. Verder zijn Michiel Borstlap solo met Lori Lieberman en het Castel/Van Damme Quartet te horen. Het slotconcert van het festival wordt verzorgd door het Cedar Walton Quintet.

Meer informatie over Jazz International Rotterdam vind je hier.

(Sabine Fleig, 17.11.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.