Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
dOeK Festival 2010


Het is weer zover. Op zaterdag 4 december zal in het Bimhuis in Amsterdam het jaarlijkse dOeK Festival plaatsvinden, deze keer geconcentreerd op één dag. Stichting dOeK is een collectief van improviserende musici, dat in 2001 werd opgericht door Eric Boeren, Tobias Delius, Cor Fuhler, Wilbert de Joode en Wolter Wierbos om de improvisatiemuziek in Nederland te ontwikkelen en te promoten middels het organiseren van concerten en het initiëren van jazzformaties.

Op het aanstaande festival, de negende editie alweer, zullen vanaf 16.00 uur een zestal ensembles acte de présence geven. Zonder de anderen te kort te doen zijn Available Jelly en The Thing de meest bekende en spraakmakende groepen. Het reeds lang bestaande Available Jelly, met onder meer klarinettist/saxofonist Michael Moore en drummer Michael Vatcher, zal hoofdzakelijk composities van 'leider' Eric Boeren spelen en de speciale gast. Het vernieuwende Scandinavische powertrio The Thing, met in zijn midden saxofonist Mats Gustafsson, is hekkensluiter van het festival.

Naast optredens van de ad-hoc formatie Mix & Match - met deelnemende musici aan het festival - zijn er concerten van de groepen The Ambush Party (met o.a. pianist Oscar Jan Hoogland en saxofonist Natalio Sued), Wolter Wierbos' Wollo's World en The Gap (met o.a. saxofonist Tobias Delius en drummer Steven Heather).

Het dOeK Festival biedt aldus een programma met oude bekenden en gloednieuwe groepen, speelse impro uit Amsterdam en heftige free jazz uit het verre noorden, veteranen en jonge honden.

Klik hier voor meer informatie.

(Jacques Los, 26.11.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.