Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Succes voor Brussels Jazz Orchestra in New York


In New York hebben naar schatting 1500 muziekliefhebbers vorige week een concert van het Brussels Jazz Orchestra (BJO) bijgewoond. De 16-koppige jazzband, in de stad op uitnodiging van pianist en componist Kenny Werner, speelde er tussen 26 en 31 oktober zes concerten. Dat meldde de manager van de band, Koen Maes, afgelopen woensdag.

De musici, afkomstig uit België, Frankrijk en Nederland, zijn net terug in het land na de concertreeks die plaatsvond in de Dizzy's Club Coca Cola van het Jazz at Lincoln Center. De club wordt omschreven als dé jazztempel van New York.

"We keren terug met onvergetelijke herinneringen en een rugzak vol cd- en concertvoorstellen", zegt manager Koen Maes. "We kregen van de programmatoren te horen dat ze ons tweejaarlijks willen uitnodigen; de komst in 2012 werd al gegarandeerd."

Onder de toeschouwers bevonden zich ook grote namen uit de jazzwereld, zoals Maria Schneider, Randy Brecker en Joe Lovano. Daarnaast toonde Jeff Levenson, producer bij Half Note, het label van Blue Note Club NY, interesse om een nieuwe cd van BJO met Kenny Werner uit te brengen. Enkele jaren geleden namen BJO en Werner al een eerste cd op.

Tenslotte staat ook een project op stapel met stemkunstenaar Bobby McFerrin en componist/arrangeur Gil Goldstein, met wie het BJO zou uitpakken ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan in 2013.

Bron: Belga

Meer zien en horen?
Klik hier voor een korte impressie van het optreden van het Brussels Jazz Orchestra in het vermaarde Jazz at Lincoln Center, met als gast Kenny Werner.

(Cees van de Ven, 6.11.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.