Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuws
Sonny Rollins wint Concertgebouw Jazz Award 2010


De 80-jarige levende jazzlegende Sonny Rollins heeft gisteren de Concertgebouw Jazz Award 2010 gewonnen. De award, in het leven geroepen in 2002, is een oeuvreprijs voor een internationaal vermaarde jazzmusicus en wordt jaarlijks uitgereikt tijdens een optreden van de winnaar in de Grote Zaal van het Concertgebouw. De 80-jarige saxofonist zal de prijs op 24 november in ontvangst nemen uit handen van Concertgebouwdirecteur Simon Reinink.

Het Concertgebouw N.V. wil Rollins met de Jazz Award onderscheiden 'voor zijn levenslange bijdrage aan de jazzmuziek'. Aansluitend aan de onderscheiding geeft Rollins een concert met zijn eigen kwintet. De 'oeuvreprijs voor toonaangevende musici', zoals het Concertgebouw de prijs omschrijft, is sinds 2002 toegekend aan grote sterren uit de internationale jazz als Herbie Hancock, Elvin Jones, Wayne Shorter en Toots Thielemans.

Sonny Rollins wordt al decennia beschouwd als een van de belangrijkste tenorsaxofonisten, die veel nieuwe elementen in de jazz heeft ingebracht. Trompettist Miles Davis noemde hem bij leven reeds 'een legende'.

(Cees van de Ven, 6.11.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.