Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Presentatie boek 'Jazz in Tilburg'


Eindelijk verschijnt er een boek over Tilburgse jazz. De titel is 'Jazz in Tilburg - Honderd jaar avontuurlijke muziek'. Het boek wordt aanstaande zaterdag officieel gepresenteerd in een uitverkocht Paradox, met uiteraard ook veel livemuziek.

Al geruime tijd leefde bij een aantal mensen het idee om een boek samen te stellen over jazzmuziek in Tilburg vanaf het begin van de vorige eeuw tot heden ten dage. Begin 2009 werd besloten zo'n boek ook daadwerkelijk te realiseren. Daartoe werd de stichting Jazz in Tilburg in het leven geroepen, waarna enkele enthousiastelingen aan de slag gingen. Jazztrompettist Henk van Belkom werd initiator en promotor, en Rinus van der Heijden, jazzkenner en ex-kunstredacteur van het Brabants Dagblad, leverde bijdragen en voerde de eindredactie.

Speciaal voor deze presentatie zijn twee trio's samengesteld: Paul van Kemenade-Niko Langenhuijsen-Jan Wirken en Henk Koekkoek-Niko Langenhuijsen-Jan Wirken. Uiteraard treedt er ook een oude-stijlorkest op: Lamarotte. De bigbandtraditie is vertegenwoordigd met een optreden van de Mid West Band.

Klik
hier voor meer informatie over dit boek.

(Cees van de Ven, 11.11.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.