Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festivalverslag
Le Weekend 2010: zwanenzang voor een sympathiek impro-festival


"Ook in Groot-Brittanië gaat men er hard tegenaan. De komende tijd wordt er door de conservatieven genoeg bezuinigd om de terugkeer naar de tijden van Thatcher voelbaar te maken. Met name in Schotland is dit een probleem, omdat de conservatieven van oudsher niet veel op hebben met de autonome, links-nationalistische regio. Armoede en culturele verpietering wachten ongetwijfeld en het eerste festival is afgelopen maand officieel ten grave gedragen: Le Weekend, een meerdaags festival dat in de loop der jaren onder meer Peter Brötzmann, Evan Parker, Thurston Moore, Han Bennink, William Parker, Hamid Drake, Annette Peacock en The Thing heeft mogen verwelkomen."

Sybren Renema bezocht op donderdag 14 oktober in het Schotse Stirling het impro-festival Le Weekend. Hij doet verslag van de concerten van RM Hubbert, Agustí Fernández & Mats Gustafsson, Ben Frost en Sten Sandell's Hammond Trio met als gast wederom Gustafsson.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

(Maarten van de Ven, 2.11.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Schrijf je in voor onze gratis Nieuwsbrief! Klik op de button hieronder om je aan te melden:


Menupagina's:


Zoek in deze website:

Google

web deze website


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.

(advertenties)