Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik / Actie
L'Image in Zoetermeer: The Best Band You Never Saw


Misschien is bovenstaande omschrijving nog niet zo gek; L'Image bestond enkel eind jaren zestig en begin jaren zeventig, maar werd onlangs door vibrafonist Mike Mainieri nieuw leven in geblazen. Naast Mainieri bestaat de band uit drummer Steve Gadd, bassist Tony Levin, toetsenist Warren Bernhardt en gitarist David Spinozza. Platen had de groep nooit gemaakt in de early years, maar in 2009 nam de band dan het langverwachte album '2.0' op.

Steve Gadd is een van de meest vooraanstaande drummers ter wereld. Hij speelde mee met artiesten als Paul Simon, Eric Clapton, Steely Dan, Al Jarreau en Simon & Garfunkel. De Amerikaanse meesterbassist Tony Levin staat bekend om zijn innovatieve geest en is medeverantwoordelijk voor de popularisering van de Chapman Stick en de Steinberger contrabas. Hij speelde onder meer bij Peter Gabriel en King Crimson. De carrière van vibrafonist Mike Mainieri omspant bijna vijf decennia, waarin hij samenwerkte met zo ongeveer alle groten der aarde. Eind jaren zeventig vormde hij de legendarische groep Steps Ahead.

Op dinsdag 2 november speelt L'Image in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer. Lezers van Draai om je oren kunnen 2 x 2 entreekaartjes winnen voor dat concert. Noem een album van Steely Dan waarop Steve Gadd te horen is. Mail je antwoord naar redactie@draaiomjeoren.com. De prijswinnaars ontvangen bericht.

Klik hier voor meer informatie.

(Maarten van de Ven, 20.10.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.