Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Winnaars Edison Jazz/World 2010


Afgelopen vrijdag maakte de Edison Stichting de winnaars van de Edison Jazz/World-prijzen bekend. Peter Beets en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw krijgen de Edison Jazz Nationaal voor het album 'Blues For The Date'. Trompettist Christian Scott wint de Edison Jazz Internationaal voor de plaat 'Yesterday You Said Tomorrow'.

De Edison Jazz voor beste vocale prestatie gaat naar José James en Jef Neve, die samen het album 'For All We Know' maakten. Gitarist Lionel Loueke krijgt het Edison-beeldje in de categorie World voor zijn album 'Mwaliko'. Eerder werd al bekend dat zangeres Chaka Khan de Edison Jazz Oeuvreprijs 2010 krijgt.

De prijs voor beste jazz-dvd komt op naam van de Noorse regisseurs Bjørn Ola Bjørntoft en Lars A. Hellebust voor de documentaire 'Jon & Jimmy', over de band tussen gitaristen Jon Larsen en Jimmy Rosenberg. De Edison voor een bijzondere uitgave van historische aard gaat dit jaar naar 'Manoir De Ses Rêves', een box met opnamen van gitarist Django Reinhardt uit de periode 1934-1953.

De Jazz en World Edisons worden op donderdag 11 november uitgereikt in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

(Maarten van de Ven, 26.10.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.