Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
LantarenVenster verhuist naar Kop van Zuid


Deze maand opent het honderd jaar oude Rotterdamse jazz- en filmhuis LantarenVenster haar deuren op de nieuwe locatie op de Kop van Zuid. Het gebouw is gevestigd aan de Otto Reuchlinweg 996 op de Wilhelminapier, mooi gelegen aan de Rijnhaven, tegenover Las Palmas en naast de Montevideo. Aan de voet van de hoogste woontoren van Nederland: New Orleans. Tussen de klassieke havenpanden en de moderne hoogbouw, in de haven naast de schepen.

Het nieuwe gebouw telt vijf filmzalen van verschillende grootte met in totaal ruim 600 zitplaatsen. Daarnaast is er één multifunctionele zaal. Deze heeft een grote speelvloer, circa 300 zitplaatsen of 400 staanplaatsen, waar naast concerten en filmvoorstellingen ook congressen en radio- en televisieprogramma's kunnen worden geprogrammeerd. Daarnaast heeft de locatie ook een café-restaurant.

In de muziekprogrammering staat jazz centraal. LantarenVenster wordt hét jazzpodium van de stad Rotterdam en de regio Midden- en Zuid-Nederland, met een programmering die zowel op jongeren als ouderen gericht is. Moderne jazz, world jazz, mainstream, vocale jazz, nujazz en funkjazz zijn genres uit de programmering. Volgens Frans Vreeke, directeur van LantarenVenster, gaat er echter wel iets veranderen: "Het is de bedoeling dat ook genres als pop, Americana en singer songwriters een plek gaan krijgen in de programmering."

Vanaf volgende week beginnen de film- en muziekvoorstellingen op de Wilhelminapier. De officiële opening van het nieuwe LantarenVenster vindt plaats op 6 november, met een concert van Manu Katché, een van de beste hedendaagse drummers. Hij speelde onder meer met Jan Garbarek, Michel Petrucciani, Tomasz Stanko en Marcus Miller, maar ook met popiconen als Sting, Peter Gabriel en Joni Mitchell.

Klik
hier voor meer informatie.

(Maarten van de Ven, 8.10.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.