Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Genomineerden Edison Jazz/World bekend


De nominaties voor de Edison Jazz/World zijn bekend. De prijzen, onderverdeeld in zes categorieën, worden uitgereikt op donderdag 11 november in het Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven. 's Lands meest prestigieuze muziekprijs viert zijn vijftigjarig jubileum.

In de categorie Jazz Nationaal zijn de volgende albums genomineerd: 'Shades Of Brown – A Tribute To Clifford Brown' van trompettist Ruud Breuls & The Metropole Orchestra Strings, 'Blues For The Date' van het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw featuring Peter Beets (piano) en 'The Traveller' van saxofoniste Tineke Postma. Op internationaal niveau is de keuze gevallen op 'Yesterday You Said Tomorrow' van Christian Scott en 'Jasmine' van pianist Keith Jarrett en bassist Charlie Haden. Het rijtje wordt gecompleteerd door het album '54' van oudgediende John Scofield & The Metropole Orkest.

In de categorie Jazz Vocaal koos de jury voor: Dee Dee Bridgewater met het album 'Eleanora Fagan: To Billie With Love From Dee Dee', een hommage aan Billie Holiday, 'Dedicated To You' van Kurt Elling en 'For All We Know' van José James en Jef Neve. In de categorie World zijn geselecteerd: 'Oyo' van Angélique Kidjo, 'El Encuentro' van Dino Saluzzi en Anja Lechner en 'Mwaliko' van Lionel Louéké.

Drie albums/albumboxen maken kans op de titel Bijzondere uitgave van Historische Aard, te weten: 'Side Steps' van John Coltrane, 'Manoir De Ses Reves' van Django Reinhardt en 'Jazz: Highlights Blue Note – A Groove Selection By Hans Mantel', een compilatie van diverse artiesten van het legendarische jazzlabel. Daarnaast kiest de vakjury de beste jazz/world-dvd van het jaar. Kanshebbers zijn 'Ray Charles – The Genius Of Soul' over de blinde pianist/zanger, 'Jon & Jimmy' over de turbulente muzikale relatie tussen Jon Larsen en Jimmy Rosenberg en 'Acoustic Trio' van Richard Galliano.

Tijdens de prijsuitreiking op 11 november zullen diverse winnaars onder leiding van Vince Mendoza en het Metropole Orkest repertoire ten gehore brengen. Het programma na de pauze wordt volledig ingevuld door Chaka Khan, winnares van de oeuvreprijs 2010. Klik hier voor meer informatie en reserveringen. Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden op Radio 6.

Meer weten?
Onze recensie van 'Yesterday You Said Tomorrow' van Christian Scott.
Onze recensie van 'The Traveller' van Tineke Postma.
Onze recensie van 'Blues For The Date' van het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw feat. Peter Beets.
Onze recensie van 'For All We Know' van José James en Jef Neve.

(Maarten van de Ven, 12.10.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.