Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Jazz Brugge 'from Europe'

Met Jazz Brugge is de fraaie Vlaamse stad sinds 2002 een jazztraditie met een geheel eigen karakter rijker. Het vierdaagse festival vindt plaats van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober. Bewust wordt gekozen voor topjazz van uitsluitend Europese bodem, uitgevoerd in diverse en bijzondere binnenlocaties. Jazz Brugge onderstreept deze eigen identiteit in het uitroepteken dat in het logo is verwerkt, en onderscheidt zich daarmee van Gent Jazz en Jazz Middelheim.

Het programma vermeldt vijf concerten per dag van onder anderen Enrico Rava Quintet, Courtney Pine Band, Keith Tippet, Cezariusz Gadzina, Luciano Biondini & Javier Girotto, Mikko Inanen, Michiel Braam, Bert Joris en het Brussels Jazz Orchestra.

Jazz Brugge brengt een programma dat uitmunt in vrijheid van musiceren, op basis van zeer uiteenlopende muziekstijlen. Dat kan eigenlijk ook niet anders met deze bijzondere bundeling van jonge en gelouterde jazzmusici uit alle windstreken van Europa. Er is een ruime randprogrammering van films, exposities en jamsessies.

Brugge zelf? Dat verveelt nooit. Wie genieten wil van een heerlijk herfstweekendje historie, culinaire verwennerij en jazz van de bovenste plank is eind van deze maand te vinden in Brugge.

Klik
hier voor een uitgebreid programmaoverzicht en nadere informatie.

(Cees van de Ven, 3.9.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.