Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
I Compani viert 25-jarig jubileum


I Compani is jarig. Al 25 jaar speelt deze groep onder de bezielende leiding van saxofonist/componist Bo van de Graaf opvallende producties. In het jubileumprogramma 'Mangiare!' worden de smakelijkste gerechten uit 25 jaar I Compani opgediend.

Een aantal composities van Nino Rota komen weer op de tafel en ook delen uit eerdere producties zullen te horen zijn. Zoals de titel al aangeeft, gebeurt er in 'Mangiare!' iets met eten. Er wordt een feestdis aangericht. Daarnaast speelt de band veel nieuw materiaal, composities van Van de Graaf. Smakelijke titels als 'Taai', 'Ik Krijg ’t Niet Weg', 'De Glazen Gevuld', 'Saus' en 'Bittersweet' worden voorzien van filmbeelden waarin eten centraal staat.

Op film zien we de musici van I Compani uit heden en verleden aan tafel. Deze beelden worden afgewisseld met fragmenten en stills uit beroemde en minder beroemde films waarin gegeten wordt. Opvallende, grappige, mooie en hilarische eetscènes uit de Franse en Italiaanse cinema vormen een deel van het decor voor het feestelijke concert.

'Mangiare!' is jazzfood volgens Fellini-recept. Een voorproefje is te zien en te horen tijdens het komende UITfestival Nijmegen, zaterdag 11 september in het Valkhofpark. Aanvang: 21.50 uur.

Kijk voor meer informatie en speeldata op de
website van I Compani.

(Maarten van de Ven, 7.9.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.