Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Ben Sluijs en Erik Vermeulen presenteren nieuwe duo-cd


Saxofonist Ben Sluijs en pianist Erik Vermeulen spelen reeds vijfien jaar samen in duo- en kwartetverband, zowel in hun thuisland België als internationaal. In 2001 namen ze hun eerste duo-cd 'Stones' op, die lovend werd onthaald door pers en publiek en momenteel in een tweede persing is uitgebracht op het W.E.R.F.-label. De twee muzikanten zijn, alhoewel ook actief in andere bezettingen, sindsdien steeds blijven samenwerken en optreden.

Na bijna tien jaar verschijnt binnenkort hun nieuwe duo-album, 'Parity', die op zaterdag 2 oktober wordt voorgesteld in het Concertgebouw te Brugge. De cd geeft vaste vorm aan een nieuw repertoire van composities van beiden, zowel standards als improvisaties. We zijn benieuwd of deze plaat net als 'Stones' eenzelfde rustige, mysterieuze en poëtische sfeer zal uitademen. Vaststaat dat Sluijs en Vermeulen dit nieuwe muzikale programma ook live met overgave zullen gaan brengen.

Kijk op de website van Ben Sluijs voor meer informatie en speeldata. Tevens kun je er muziek van dit duo beluisteren.

Meer weten?
Lees hier onze recensie van het concert dat Ben Sluijs en Erik Vermeulen op 20 januari 2004 gaven in Musis Sacrum, Arnhem.
Lees hier Ben Sluijs' antwoorden op de tien vragen van Take Ten.

(Maarten van de Ven, 22.9.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.