Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festivalverslag
Jazz Middelheim 2010 Part 2


"De toevoeging van wizzard James Carter aan het World Saxophone Quartet is een geniale zet gebleken; zijn absolute instrumentcontrole en kwajongensachtige flair maken hem tot een publiekstrekker pur sang. Terwijl Carter op sopraansax halsbrekende toeren uithaalde qua toonvorming en klankkleur, soleerden grondleggers David Murray (tenorsax, basklarinet), Oliver Lake (altsax) en Bluiett (in de toegift ook sterk op klarinet) meer basic, maar al even overtuigend."

Ondergetekende bezocht de derde dag van het festival Jazz Middelheim. Hij doet verslag van de concerten van de Le Pragmatisme Du Barman featuring Peter Evans, Aka Moon + Baba Sissoko & Black Machine, World Saxophone Quartet + M'BOOM en het Toots Thielemans Quartet.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Cees van de Ven maakte een fotoverslag van deze derde dag van Jazz Middelheim, zaterdag 14 augustus. Klik hier om zijn foto's te bekijken.

Meer horen?
De Belgische cultuurzender Klara zond alle concerten van Jazz Middelheim rechtstreeks uit vanaf het festivalterrein. Klik hier om de concerten te herbeluisteren.

(Maarten van de Ven, 23.8.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.