Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
MECC Jazz Maastricht: een nieuw en spannend festival


Op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober biedt het congrescentrum MECC Maastricht Maastricht) ruimte aan een nieuw, groots en creatief jazzfestival. MECC Jazz Maastricht biedt een uitgebalanceerd programma met wereldberoemde artiesten in een sfeervol kader en zal naar verwachting ruim 10.000 bezoekers trekken.

Naast de grote internationale programmering is er een samenwerking aangegaan met het lokale festival Jazz Maastricht Promenade. Dit festival draait om de verbindingen, die jazz met andere muzieksoorten en kunstdisciplines tot stand brengt. Daardoor krijgen zowel (jazz)musici als artiesten uit de wereld van toneel, film, opera en dans een internationaal podium in het MECC. De combinatie van beide programma's maakt het geheel tot een uniek gebeuren met veel plek voor creativiteit.

Het MECC is voor dit festival omgebouwd tot een sfeervolle plaats met veel gezellige hoekjes en eten en drinken voor alle smaken. Het complex heeft uitstekende faciliteiten om een grootschalig festival te huisvesten; eind jaren tachtig was het de plaats van het beroemde Jazz Mecca.

Voor liefhebbers die voor het festival een weekend in Maastricht willen doorbrengen, zullen attractieve arrangementen worden aangeboden. Het programma wordt eind augustus bekendgemaakt. Een dagticket gaat veertig euro kosten.

(Cees van de Ven, 14.7.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.