Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Evil Rabbit Records presenteert drie nieuwe cd's


Op 10 en 11 september viert het onafhankelijke en inmiddels internationaal gerenommeerde Amsterdamse label Evil Rabbit Records zijn derde verjaardag met een minifestival in het Bimhuis (Amsterdam) en het SJU Jazzpodium (Utrecht). Tevens presenteert het label drie kersverse cd's.

Albert van Veenendaals Minimal Damage is geheel gewijd aan de geprepareerde piano. De Italiaanse meesterpianist Gianni Lenoci (bekend van zijn samenwerking met onder anderen Joëlle Léandre, Steve Lacy en Enrico Rava) maakte met Ephemeral Rhizome een spraakmakende en volstrekt originele cd. Het album 'Windfall' is de oogst van een nieuwe samenwerking tussen rietblazer Ab Baars en contrabassist Meinrad Kneer. Eregast op beide avonden is de fameuze drummer Bill Elgart, die samenwerkte met musici als Paul Bley, Sam Rivers, Dave Holland en Lee Konitz. Op het podium zullen alle musici elkaar in verschillende combinaties ontmoeten, want zoals altijd staat improvisatie bovenaan bij Evil Rabbit.

Drie jaar geleden richtten Meinrad Kneer en Albert van Veenendaal Evil Rabbit Records op vanuit de behoefte om kwalitatieve en authentieke improvisatiemuziek op een aansprekende en oorspronkelijke manier uit te brengen. Een label zonder winstoogmerk, opgericht uit passie voor deze muziek. De motivatie van beide oprichters is een groter publiek te bereiken voor deze muziek, middels een exclusieve en herkenbare vormgeving en voortreffelijke geluidskwaliteit. Inmiddels zijn dertien cd's uitgebracht en getuige de vele enthousiaste binnen- en buitenlandse recensies begint Evil Rabbit na drie jaar een belangrijke plaats in te nemen.

Evil Rabbits Records Minifestival - vrijdag 10 september 2010, Bimhuis, Amsterdam, 20.30 uur / zaterdag 11 september 2010, SJU Jazzpodium, Utrecht, 21.00 uur.

(Maarten van de Ven, 28.7.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.