Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
In memoriam
Harry Beckett


De Engelse trompettist en bugelblazer Harry Beckett overleed op donderdag 22 juli in zijn woonplaats Londen. Twee dagen eerder was hij door een hartaanval getroffen. Hij werd 75. Ook in Nederland trad Beckett met enige regelmaat op.

De in Barbados geboren muzikant migreerde in 1954 naar Engeland, waar hij met uiteenlopende jazz-, soul- en nachtclubbandjes aan de slag ging. De Amerikaanse bassist en componist Charles Mingus zette hem in de schijnwerper, toen hij de trompettist in 1961 vroeg in de film 'All Through The Night' mee te spelen. Daarna was zijn lyrische spel - al kon hij ook fel uithalen - op met name de bugel te horen in zo ongeveer alle Engelse prominente hedendaagse jazzgroepen.

Zo maakte hij jaren deel uit van het Stan Tracey Octet en leidde hij zijn eigen Joy Unlimited en Flugel Four. Beckett werkte tevens met pop- (Keef Hartley) en fusionbands en was ook te vinden in de Jazz Warriors, waar hij met musici speelde die een generatie jonger waren dan hij. Zijn laatste schnabbel was een maand geleden met Guy Barker's Big Band Britannia.

(Eddy Determeyer, 27.7.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.