Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Column Herbert Noord
Festival


"Normaal ging ik alleen naar festivals op uitnodiging en om er op te treden en daar heb ik al ruim vijf jaar geleden een punt achter gezet. Het festival op een eilandje in de Seine werd voor de 31ste maal georganiseerd door een stel enthousiaste Fransen. Die doen dat vanuit de liefde voor de jazzmuziek van Django, zijn na- en opvolgers en voor alles wat echt swingt volgens de Duke-norm."

Herbert Noord bezocht voor de derde maal het Festival Django Reinhardt, een gevarieerd en verrassend festival dat van 23 tot en met 27 juni plaatsvond in Samois-sur-Seine. "Om een of andere reden, hebben die Fransen toch meer affiniteit met jazz dan Nederlanders. Ze tonen meer belangstelling voor het gepresenteerde, luisteren intenser en reageren beter. Hun aandachtspanningsboog is eveneens flink veel langer dan die van de gemiddelde Nederlandse toehoorder. Die heeft het op een festival meestal al na een kwartiertje gehoord."

Klik op bovenstaande button om zijn column te lezen.

(Maarten van de Ven, 8.7.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Schrijf je in voor onze gratis Nieuwsbrief! Klik op de button hieronder om je aan te melden:


Menupagina's:


Zoek in deze website:

Google

web deze website


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.

(advertenties)