Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Universal Mind in Dommelhof voor opname nieuwe cd


TAKT, het nieuwe productiehuis van cultureel centrum Dommelhof (Neerpelt), is sinds gisteren gastheer voor Universal Mind, oftewel de formatie As Guests aangevuld met strijkers. Met de medewerking van de programmeur van JazzCase en het platform Motives for Jazz zijn de zeven muzikanten drie dagen lang intens bezig met de opname van hun nieuwe cd 'Universal Mind'.

As Guests heeft Slowaakse roots met pianist Michal Vaňouček, die in 2008 de Deloitte Jazz Award won, en vibrafonist Miro Hérak. Het kwartet wordt gecompleteerd door bassist Brice Soniano en drummer Yonga Sun. In Universal Mind werken zij samen met een strijkerssectie: Jeffrey Bruinsma (viool), Oene Van Geel (altviool) en Jörg Brinkmann (cello). De opnamen staan onder leiding van geluidsingenieur Arne Bock. De cd wordt in het najaar uitgebracht en zal in het kader van JazzCase haar Vlaamse première krijgen in Dommelhof.

Meer weten?
Klik hier voor een recensie en fotoverslag van het concert dat As Guests gaf op 20 november 2008 in JazzCase, Dommelhof (Neerpelt).

(Maarten van de Ven, 2.6.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.