Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim gaan groen


Vzw Jazz en Muziek, de organisator van Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim, gaat voor groene open innovatie. De organisator stelt zich open voor samenwerking met externe partners om op die manier de ambitieuze groene doelstelling waar te maken.

In een eerste fase worden Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim afvalloos (zero waste). Al het materiaal dat gebruikt wordt voor deze evenementen zal hergebruikt of gerecycled worden. In tweede instantie worden beide muziekfestivals CO²-positief. Hiertoe zal de organisator een aantal groene innovaties doorvoeren om de milieulast van de muziekevenementen te compenseren.

Bertrand Flamang van vzw Jazz en Muziek: "Onze groene innovaties moeten de kwaliteit en beleving van Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim nog versterken. Jazzmuziek is inspirerend, omdat het continu op zoek gaat naar improvisatie, experiment en vernieuwing. Wij zijn ervan overtuigd dat onze groene ambities ons evenzeer zullen inspireren tot het organiseren van betere muziekfestivals."

Vzw Jazz en Muziek plant jaarlijkse vooruitgang op alle vlakken en wil op zijn minst een CO²-neutrale organisatie neerzetten vanaf 2014. Wetende dat 'eco' de afkorting van zowel economisch als ecologisch moet betekenen, om alles in een realistisch kader te houden, is er een meerjarenplanning opgemaakt. Zero waste zou tegen 2012 al moeten kunnen bereikt worden.

(Maarten van de Ven, 12.6.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.