Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
Simin betovert...

SIMIN & Simin Tander featuring Eric Vloeimans + Jeroen van Vliet, vrijdag 4 juni 2010, Paradox, Tilburg

Vocaliste Simin Tander, vorig jaar op het North Sea Jazz Festival, toert nu in het kader van de Young VIPS Tour door het land. Dit is een prestigieuze jaarlijkse tournee voor buitengewoon Nederlands talent met hoogwaardig eigen repertoire. Ze heeft haar eigen band SIMIN en werkt inmiddels ook samen met de grote namen uit de Nederlandse jazzscene, waaronder pianist Jeroen van Vliet en - zoals deze avond - trompettist Eric Vloeimans.

Simin is puur en authentiek. Haar zang ademt openheid en vrijheid. Met haar stem, de fluisterkreetjes, opborrelende levensvreugde en zielsklanken maakt ze je deel van haar internal dialogue. Over Simin Tander kan je schrijven, maar veeleer moet je het beleven.

Simin bespeelt niet alleen haar publiek, maar ook de muzikanten. Er ontstond een zichtbare flow, waarin ze zeer goed werd begeleid door Jeroen van Vliet en haar sterke ritmesectie met bassist Cord Heineking en drummer Etienne Nillesen. Maar vooral was die flow zichtbaar in de samenwerking met Eric Vloeimans. Simin en Eric dansten muzikaal met elkaar en om elkaar heen. Heen en weer 'pratend', plagend, uitdagend, de kreten van Simin beantwoord door de trompet. En dan weer gewiegd door Eric's prachtig etherische klanken, die hij perfect doseerde. Zoals bijvoorbeeld in 'The Poet', een compositie van Van Vliet, wiens werk en speelstijl perfect bij Simin passen.

Simin combineert zang met stemkunst en improvisatie, waardoor het avontuurlijk klinkt. Luister bijvoorbeeld maar eens naar 'Becoming', dat ook op de cd staat die eind dit jaar wordt verwacht. Ook de sferen veranderden steeds. Van etherisch en melancholisch tot een vette groove. Van Arabische klanken en Spaanse 'palmas' tot levenskreten en een gezongen gedicht. En dat steeds afgewisseld met stukken improvisatie. Simin laat continu verschilende facetten zien in haar zang en toont zich daardoor zeer veelzijdig.

Simins zeggingskracht zit in haar integriteit en zuiverheid. En haar flagrante durf. Wie durft zich daardoor niet te laten betoveren...

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag van dit concert door Cees van de Ven.

(Margretha van den Bergh, 15.6.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.