Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
The Hague Jazz 2010


Den Haag, de bakermat van de Nederlandse jazz en pop, doet weer van zich spreken. De organisatie van alweer het vijfde The Hague Jazz Festival strijkt vrijdag 11 en zaterdag 12 juni neer in het World Forum. The Hague Jazz barst overigens op woensdag 9 juni al los in Den Haag met een gratis warming–up voor de Hagenaars en daarna is de beer los.

The Hague Jazz viert haar vijfde verjaardag op spectaculaire wijze met onder meer een line-up met internationale jazzgrootheden, van toen én van dit moment, maar ook helden van eigen bodem. Diverse verrassende samenwerkingsverbanden, onder andere het Metropole Orkest, een Pure Jazz-podium, live-art, exclusieve tentoonstellingen en veel meer... Dit alles brengt Den Haag in rap tempo terug in de top van de festivalranking.

Een doordachte en brede programmering, met jazz als middelpuntvliedende kracht. On stage een indrukwekkende internationale brigade van helden van toen, nu en morgen. De garantie voor een geslaagd massa-event. Teveel om op te noemen, teveel om te onthouden, maar genoeg redenen om erbij te zijn. Favorieten die hitlijsten bestormen en in geen enkele cd-collectie ontbreken, vormen een parade van pure kwaliteit. Bezienswaardige topacts, total performances, pure jazz ontbreekt geenszins, jazz als lifestyle profileert zichzelf, The Hague is back! Don't jazzytate, be there!

Klik
hier voor meer informatie over het programma.

(Jo Dautzenberg, 17.5.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.