Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Over de bergen


Auteur en regisseur Josse De Pauw heeft samen met de Nederlandse componiste en gitariste Corrie van Binsbergen een opera gemaakt, over nimmer ophoudend verlangen en gemis: 'Over de bergen'.

Het hoofdpersonage is geen mens, maar een wezen propvol verlangen. Samen met beeldend kunstenaar Michaël Borremans wordt gezocht naar hoe dat wezen er moet gaan uitzien. Het vangt ijle klanken op van ergens over de bergen en wordt door die sirenenzang aangezogen, voortgestuwd, overhoop gehaald, weggeblazen...

De Pauw en Van Binsbergen omringen zich met een reeks indrukwekkende muzikanten: de Amerikaanse sopraan Claron McFadden, de uit de jazz en pop afkomstige zussen Beatrice & Vera van der Poel, de ritmesectie van de succesvolle band Corrie en de
Grote Brokken (bassist Hein Offermans en drummer Arend Niks) én een aantal fenomenale kameleontische musici: rietblazers David Kweksilber, Sean Bergin en Jan Willem van der Ham, trombonisten Joost Buis en Koen Kaptijn, de Bulgaarse percussioniste Tatiana Koleva, trompettist Bart Maris en tubaïste Berlinde Deman (Flat Earth Society), violist Arjen de Graaf, pianist Albert van Veenendaal en harpiste Miriam Overlach. Zij versmelten in deze opera tot één kleurrijke hoofdrolspeler.

De première van 'Over de bergen' is vanavond in het Concertgebouw Brugge. Daarna zal de opera nog te zien zijn in Rotterdam (5 en 6 juni), Antwerpen (24 september), Brussel (6 t/m 9 oktober), Utrecht (12 oktober), Den Haag (13 oktober), Amsterdam (14 oktober), Hasselt (21 oktober) en Kortrijk (27 oktober).

Klik hier voor meer informatie over dit project.

(Maarten van de Ven, 20.5.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.