Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Susanna von Canon wint Jazz Industry Achievement Award 2010


Op vrijdag 7 mei wordt tijdens de Jazzdag de Jazz Industry Achievement Award 2010 uitgereikt aan Susanna von Canon. Zij ontvangt de prijs voor haar werk voor groepen en musici als de Instant Composers Pool en Eric Vloeimans en haar bijdrage aan jazzevenementen als de Dutch Jazz Meeting en Klap op de Vuurpijl.

De Jazz Industry Achievement Award is in het leven geroepen om personen te onderscheiden die zich gedurende langere tijd hebben ingezet voor de ontwikkeling van de Nederlandse jazz en bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en het 'Blue Note-juweel', gemaakt door juweelkunstenaar Gert Hovius. Eerdere winnaars van de prijs zijn Bob Hagen (Jazz Impuls) en Huub van Riel (Bimhuis).

De benoemingscommissie bestond dit jaar uit Cees Schrama (voorzitter), Michelle Kuypers (North Sea Jazz), Co de Kloet (NPS Radio 6), Klaas Koopman (journalist Gooi- en Eemlander) en Ikaros van Duppen (Buma Cultuur).

Tijdens de vierde editie van de Jazzdag vindt voor de eerste maal een Matchmaking-programma plaats, waarbij een delegatie van buitenlandse professionals wordt samengebracht met Nederlandse jazzprofessionals. Doel is om nieuwe contacten tussen verschillende buitenlandse decision makers en Nederlandse professionals te leggen en uitwisseling te bevorderen.

De Jazzdag is een initiatief van Buma Cultuur en wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting JazzNL. Partners zijn: Nederlandse Toonkunstenaarsbond, SENA, NORMA Fonds, Muziek Centrum Nederland, NPS, Radio 6, Gemeente Amersfoort, Provincie Utrecht en Vrede van Utrecht. De Jazzdag is gratis toegankelijk.

Klik
hier voor meer informatie.

(Maarten van de Ven, 14.4.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.