Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Jazz Maastricht Masters 2010


Als traditioneel sluitstuk van het internationaal cultuurfestival 'TijdensTefaf' presenteert Jazz Maastricht op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart de achtste editie van de Jazz Maastricht Masters. Het festival is een ontmoeting van artiesten op wereldniveau met de beste artiesten uit de Euregio rond Maastricht. Het brengt een sterk afwisselend en toegankelijk programma, waarin plaats is voor gevestigde namen én aanstormende talenten.

Op vrijdag brengen het Duitse pianotalent Pablo Held energieke en avontuurlijke jazz. Daarna brengt de Noorse trompettist, componist en producer Nils Petter Molvær de avond naar hogere atmosferen met zijn cross-over sound van jazz, hiphop en elektro. De geroutineerde Amerikaanse jazzdiva Sheila Jordan treedt op met de jonge Duitse zangeres Sabine Kühlich. De headliner van de vrijdag is gitaarvirtuoos Kurt Rosenwinkel met zijn Standards Trio.

Op zaterdag presenteert Jazz Maastricht het Jean-Luc Ponty & Wolfgang Dauner Duo. Deze pioniers op viool en piano in het jazzrockgenre brengen een intiem concert op het hoofdpodium. De avond krijgt een twist met de humor en het speelplezier van het Italiaanse duo Musica Nuda en talent van het Conservatorium Maastricht brengt volgens traditie een thematische voorstelling. De headliner zaterdag is de Kameroense bassist/zanger Richard Bona, die vorig jaar tijdens Gent Jazz veel indruk maakte in het Richard Galliano All Star Quartet.

Kijk voor meer informatie op de website van Jazz Maastricht. Draai om je oren zal verslag doen van dit festival.

(Cees van de Ven, 3.3.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.