Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Artikel
In het spoor van Katrina


Zoals de orkaan van 1915 vroeger als ijkpunt gold – "hij speelde al vóór de orkaan van '15 bij King Oliver" – zo zal Katrina de komende decennia in het collectieve geheugen voortleven. In elk gesprek dat je met inwoners van deze stad voert, duiken de orkaan en de overstromingen op. "Er zaten twee dingen tegen," zegt bassist George Porter Jr. tijdens de pauze van zijn optreden in de Maple Leaf. "We hadden een zwarte burgemeester en een vrouwelijke gouverneur. De burgemeester, Ray Nagan, ging op een gegeven moment Washington uitkafferen. Begrijpelijk gezien de noodsituatie en de trage besluitvorming, maar daardoor gingen die lui natuurlijk wel denken: laat die nikkers maar mooi zakken."

Ruim vier jaar na de verwoestende orkaan Katrina bezocht Eddy Determeyer New Orleans. En hoewel de Crescent City nu helemaal een dorp is geworden - de helft van de inwoners is weggetrokken en keert naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer terug - worden er weer volop activiteiten en initiatieven ontplooid, ook op muzikaal gebied. Lees
hier zijn artikel.

Meer weten?
In 2006 vroeg Eddy Determeyer zich al af of het nog ooit goed zou komen met New Orleans na de vernietigende werking van Katarina. "Het ziet er, zonder noemenswaardige infrastructuur in New Orleans, somber uit." Aldus Determeyer toen in een interessante beschouwing over deze jazzstad en de hypocrisie van de Amerikaanse overheid.

(Maarten van de Ven, 13.3.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.