Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
Vrijblijvend concert als een workshop-sessie

maandag 22 februari 2010, Sound-Lee!, Jazzpower, Wilhelmina, Eindhoven

Titel: Sound-Lee! De musici: Guus Janssen (piano), Natalio Sued (tenorsaxofoon), Raoul van der Weide (bas) en Wim Janssen (drums). In het werk van Konitz herkent Janssen zijn eigen voorliefde voor de klare lijn, en de balans tussen compositie en improvisatie. Dat levert boeiende muziek op. Zo stond te lezen in de aankondiging voor dit concert.

Café Wilhelmina was gevuld met vaste bezoekers, studenten van de Design Academy. Zij waren gekomen om kennis te nemen van hetgeen Guus Janssen en consorten voor spannends zouden doen met de composities van Lennie Tristano, Lee Konitz en anderen. Van Natalio Sued mocht wat verwacht worden. Zeker als we terugdenken aan zijn geslaagde optreden in 2007 op het Jazz in Duketown-festival, waarin hij zich prima staande hield en profileerde te midden van Michael Moore, Paul Berner en Flin van Hemmen. En wat te denken van het sterke optreden van Janssen-Glerum-Janssen in het Bimhuis tijdens de uitreiking van de VPRO/Boy Edgar Prijs 2009.

Maar het liep allemaal anders. Het werd een futloos optreden, waarbij men enkel oog had voor de bladmuziek. 'Background Music' van Warne Marsh, '317 East 32th Street', 'Baby' en 'Dreams' van Lennie Tristano en 'Peer’s Counting Song' van Misha Mengelberg kregen matte uitvoeringen zonder bezieling. Met zwakke improvisaties en gebrek aan alerte interacties. Kortom, het werd een vrijblijvend easy listening concert, waarbij de veelal jeugdige toehoorders van de gelegenheid gebruik maakten om luidkeels met elkaar te converseren.

Gelukkig was dit concert een uitzondering op het doorgaans voortreffelijke concertaanbod van Axes/Jazzpower. Meestal heb ik danig de smoor in als ik door omstandigheden vroegtijdig een concert moet verlaten. Dit keer niet. Of zou alles in de tweede set toch nog goed zijn gekomen?

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Cees van de Ven, 7.3.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.