Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
Veel muzikale intimiteit in Musis Sacrum

Tander/Van Vliet & Ferra/Dalla Porta, woensdag 24 februari 2010, Jazz in Arnhem, Musis Sacrum, Arnhem

De Jubileumzaal van het Musis Sacrum in Arnhem is een buitengewoon sfeervol en intieme zaal. Deze kenmerken waren ook van toepassing op het concert dat er deze avond werd gehouden.

Programmeur Joop Mutsaers is al jaren actief om de jazz in Arnhem te promoten. Hij is ook goed thuis in de Italiaanse jazzscene. Regelmatig heeft hij projecten geïnitieerd om Nederlandse en Italiaanse jazz- en improviserende musici bij elkaar te brengen.

Voor deze woensdagavond, de vooravond van zijn verjaardag, werd hij in het zonnetje gezet door de vocaliste Simin Tander, pianist Jeroen van Vliet, gitarist Bebo Ferra en bassist Paolino Dalla Porta. De twee laatstgenoemden speelden de eerste set, Tander en Van Vliet de tweede, die werd besloten door de vier musici gezamenlijk. Het ging daarbij voornamelijk om eigen composities. Als afzonderlijke duo's was er sterk en intiem samenspel van hoog niveau. Des te knapper was het, dat ze dit niveau wisten vast te houden aan het eind van de tweede set, die wellicht ietwat aan de lange kant was.

De vier muzikanten hadden pas eenmaal met elkaar samengespeeld, de dag ervoor in de Hoflaankerk in Rotterdam. De trefzekere en mooie toon van bassist Dalla Porta, het improvisatietalent van Tander, het lyrische spel van Van Vliet en de heldere gitaarklanken van Ferra kwamen samen in een muzikale melting pot. Voorop stond het samenspel. Door goed naar elkaar te luisteren en elkaar de ruimte te gunnen, kwamen de kwaliteiten van elke muzikant afzonderlijk heel mooi tot uiting, mét behoud van een evenwichtig groepsgeluid.

Joop Mutsaers had zich geen beter verjaardagscadeau kunnen wensen!

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

Meer zien en horen?
Op de site van Stichting Jazz in Arnhem kun je een aantal filmclips van dit concert bekijken. Scroll daarvoor op de pagina naar beneden.

(Koen Scherer, 17.3.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.