Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Column Jo Dautzenberg
Quinteto Tango Extremo: wintervuur


Het Quinteto Tango Extremo heeft sinds haar oprichting in 2003 een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. De groep tourt non-stop over de hele wereld en heeft inmiddels vier albums op haar naam staan. Afgelopen augustus stond het Quinteto Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival, het meest prestigieuze tangofestival ter wereld.

"De groep weet het grijze gebied tussen tango en jazz ritmisch en melodisch mooi te treffen. Waar saxofonist Ben van den Dungen en pianist Rob van Kreeveld aan de ene kant tonen nog steeds - alweer - tot de jazztop te behoren, verleggen violiste Tanya Schaap en accordeonist Hans van der Maas het accent naar de andere kant. Een plezierige groep om te zien, niemand is hetzelfde, iedereen is zichzelf. Het verveelt nooit."

Klik op de bovenstaande button om te lezen hoe Jo Dautzenberg zich verwarmde aan de muziek van het Quinteto Tango Extremo tijdens een Jazz on the Roof-concert in een tot jazzclub omgetoverde filmzaal van SCHUNK* in Heerlen.

Meer lezen?
Klik hier voor meer jazzcolumns van Jo Dautzenberg, Herbert Noord en René de Cocq.

(Cees van de Ven, 23.3.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.