Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Eric Vloeimans' Fugimundi op tour door de VS en Canada


De debuuttournee door Verenigde Staten van Eric Vloeimans' Fugimundi Trio in oktober 2008 was zo'n succes (gedocumenteerd op de in Oakland opgenomen cd 'Live At Yoshi’s') dat het trio opnieuw die kant opgaat. Eric Vloeimans op trompet, kersverse Boy Edgar Prijs-winnaar Anton Goudsmit op gitaar en Harmen Fraanje op piano zullen van tijdens de tour, die loopt van 20 februari tot en met 8 maart, spelen in onder meer Vancouver, Oakland, La Jolla, Chicago, Des Moines, Washington en Ottawa.

De trompettist ontving reeds veel lof in de Amerikaanse pers. Zo schreef Jazzreview.com: 'Vloeimans does not restrict himself to playing one style of music but rather fuses jazz improvisation with traits of pop, rock, soul, blues, and classical chamber. He is a versatile performer who investigates musical influences from around the globe, and parlays his findings into improvisations that he shares with audiences.'

De laatste tijd gaat het sowieso hard voor Vloeimans. Voor de cd 'Gatecrashin’' ontving hij zijn vierde Edison Award, in september 2009 verscheen de vervolg-cd 'Heavens Above', waarna Gatecrash een maandlang door China, India en Japan toerde. Hij speelde op het popfestival Noorderslag, kreeg een eigen serie aangeboden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, gaf meer dan 23 concerten in een Jazzimpuls-tournee met Fay Lovsky. Deze maand wordt 'Heavens Above' bovendien uitgebracht in de Verenigde Staten.

Meer weten?
Lees hier onze recensie van Fugimundi's cd 'Live At Yoshi’s'.
Lees hier ons verslag in woord en beeld van het concert dat Fugimundi op woensdag 22 april 2009 gaf in Paradox, Tilburg.

(Maarten van de Ven, 9.2.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.