Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Dr. Lonnie Smith te gast bij Jazz Orchestra Of The Concertgebouw


Woensdagavond 24 februari geeft het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw in CineMec Ede een concert met de New Yorkse Hammond B3-legende Dr. Lonnie Smith. Al meer dan vijftig jaar weet Smith het funky geluid van het orgel in de jazzmuziek tot grote hoogten te brengen. Hij heeft meer dan zeventig albums uitgebracht en zijn naam is inmiddels onlosmakelijk verbonden met zijn instrument, welke hijzelf liefkozend 'the 425 pound beast' noemt.

Dr. Lonnie Smith ontdekte het Hammond B3-orgel in de late jaren vijftig. Met zijn optredens trok hij al snel de aandacht van muzikanten als Jack McDuff, Lou Donaldson en George Benson. Vlak nadat hij naar New York verhuisde, voegde hij zich bij Bensons kwartet. Na een optreden met Lou Donaldson werd hij gecontracteerd bij Blue Note Records. Zijn creatieve en innovatieve kracht hebben tot een zeer breed scala aan albums geleid: variërend van Jimi Hendrix- en John Coltrane-tribute albums tot straight-ahead jazz, funk en acid jazz.

The Jazz Orchestra Of The Concertgebouw (JOC) en CineMec geven drie amateur bigbands de kans om zichzelf te presenteren op een professioneel platform. Uit vele inzendingen zijn er drie bigbands geselecteerd om als voorprogramma bij één van de concerten van het JOC hun kunsten te vertonen. De uitverkoren bigband die bij het concert met Dr. Lonnie Smith in het voorprogramma staat is The Laundry Bigband uit 't Gooi.

Kaarten voor dit programma zijn verkrijgbaar via de website van CineMec. Een dag later staat ditzelfde programma overigens in het Bimhuis, maar dat concert is al helemaal uitverkocht.

Meer weten?
Lees hier onze recensie van het concert dat het Dr. Lonnie Smith Quartet gaf op 20 oktober 2008 in het Bimhuis te Amsterdam.

(Maarten van de Ven, 18.2.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.