Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Veel steun voor nieuwe jazzzender


Jazzmusici als Benjamin Herman, Hans Dulfer en Eric Vloeimans, het North Sea Jazz Festival en diverse platenlabels steunen het initiatief voor een nieuwe jazzzender, Radio Jazz. De zender is in afwachting van de nieuwe verdeelprocedure als gegadigde voor de frequentie 90.7 FM.

De kavels A7 (ongeclausuleerd) en A8 (geclausuleerd voor jazz/klassiek) zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2010 herverdeeld worden. Radio Jazz is een van de kandidaten voor de herverdeling van de kavel A8.

De jazzzender is een mede-initiatief van Martijn Barkhuis, bekend als DJ Maestro. Radio Jazz wil de spreekbuis zijn van jazz-minnend Nederland. Luisteraars worden betrokken bij de programmering. De zender wil jazz "in al zijn vormen zo puur mogelijk uitzenden". Uitzendingen zijn sinds een maand via een online radiostation te beluisteren.

In maart 2009 verdwenen Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock uit de ether. Door een miljoenenschuld aan de Nederlandse staat verloor Arrow haar licentie en werden de twee vergunningen door het Agentschap Telecom ingetrokken.

Bron: NRC

(Maarten van de Ven, 4.1.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.