Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Jazzspeciaalzaak It-Records sluit de deuren


De Rotterdamse speciaalzaak It-Records sluit na 25 jaar zijn deuren. De cd-winkel is één van de laatste zelfstandige speciaalzaken in Nederland.

Onno Post richtte samen met mede-eigenaar Loek van den Boog in 1985 It-Records op aan de Oude Binnenweg in Rotterdam, later kwamen daar twee dependances bij. Tegenwoordig is daarvan alleen de locatie in boekwinkel Selexyz/Donner op de Lijnbaan over. Al langere tijd had de zaak gespecialiseerd in jazz, world en cross-over last van de sterke concurrentie van het internet en daarbij het illegaal downloaden, vertelt Post. "Toen daar de crisis overheen kwam, kregen we het te moeilijk. Op een gegeven moment kun je je vaste kostenpost niet meer dekken."

It-Records heeft in zijn bestaan veel voor Rotterdamse jazzartiesten betekent. Het zijn misschien grootse woorden waar Post in spreekt, maar veel Rotterdammers zullen het beamen: "Eric Vloeimans, een Rotterdamse jazzartiest die veel prijzen heeft gewonnen, heeft qua cd-verkoop veel aan ons te danken. Veel jazzartiesten hebben qua cd-verkoop veel aan ons te danken. We steunen heel nadrukkelijk onze eigen stad. Niet alleen Vloeimans, Benjamin Herman of Jules Deelder, maar ook Kaapverdische muzikanten, waarvan er veel in Rotterdam zijn. Wat een sluiting voor hen betekent? Dat veel Rotterdammers nu buiten de stad muziek van stadsgenoten moeten halen. Van Leest en Free Record Shop hebben misschien een paar cd's, maar niet het hele oeuvre van deze bands, zoals wij."

Sinds de komst van het North Sea Jazz Festival naar Rotterdam heeft de cd-winkel ook een adviserende rol in de programmasamenstelling van het festival. Daar hoopt Post na sluiting mee door te kunnen gaan.

Bron:
3VOOR12

(Maarten van de Ven, 13.1.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.