Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Jazzartiesten treden gratis op voor Haïti


Organisator Guido Vanagée hoopt met een uniek jazzconcert 20.000 euro in te zamelen voor de slachtoffers in Haïti. Op woensdag 10 februari vindt het plaats onder de naam 'Jazz for Haiti' in Gemeenschapscentrum 't Blikveld in het Vlaamse Bonheiden.

In nauwelijks drie weken tijd een reeks bekende jazzartiesten naar Bonheiden halen voor een uniek concert. Het lijkt een haast onmogelijke opdracht. Maar Guido Vaganée waagt zich er aan in de hoop zo een aanzienlijk bedrag te kunnen storten voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. "We mikken op 20.000 euro", stelt de organisator. "We hebben een sterk programma in elkaar gebokst, met onder meer Bert Joris, David Linx en The Brussels Jazz Orchestra, waarvan mijn broer Frank artistiek leider is. Radiopresentator Wilfried Haesen zal het festival presenteren."

Voor de organisatie kon Vaganée rekenen op veel goodwill. "Alle artiesten spelen gratis. De mensen van zaal 't Blikveld, het reclamebureau en de geluidstechnici werken vrijwillig mee. Aan auteursvereniging Sabam stelden we de vraag of het voor een keer ook gratis kan."

De keuze om jazz te programmeren lag voor Vaganée voor de hand. "Op andere benefieten zie je meestal dezelfde commerciële namen terugkomen. Wij kozen bewust voor jazz, niet meteen het meest evidente muziekgenre. Toch hopen we op vijfhonderd betalende toeschouwers. De toegangsprijs ligt tussen de 15 en 20 euro."

Kijk voor meer informatie op www.jazzforhaiti.be (vanaf morgen online).

Bron: Het Nieuwsblad

(Maarten van de Ven, 28.1.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.