Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik/Nieuws
Mona Lisa Overdrive komt met nieuwe cd


Benieuwd of bassist en bandleider Stefan Lievestro doet wat hij een jaar geleden in de Haagse Club Bazart al aankondigde: vanaf de tweede cd, die binnenkort zal uitkomen, zal zijn formatie Mona Lisa Overdrive wegens auteursrechtelijke problemen Mona Lisa Supersize gaan heten. Want "Mona Lisa Overdrive bekt nou eenmaal lekkerder", zoals onze recensent Sybren Renema terecht constateerde.

Morgen treedt dit eigenzinnige viertal op in het Tilburgse muziekpodium Paradox. Mona Lisa Overdrive brengt "zompige, vet aangezette, maar stiekem bijzonder complexe muziek die swingt, groovet, en wat al niet meer" (Eric van Rees). De muziek is een overkokend mengsel van alles wat de bandleden door de jaren heen aan muzikale indrukken hebben opgedaan: van jazz tot bluegrass, van klassiek tot grunge. "Met de beukende bas en sleurende drums leek de muziek bij vlagen zelfs op stonerrock" (Renema).

Na hun succesvolle debuut-cd 'Picknick At Bikini' brengt Mona Lisa Overdrive morgen nieuw repertoire: uitdagende, compromisloze en avontuurlijke composities, die zijn terug te vinden op de al eerder genoemde tweede cd 'Elevator Fitness'. Gitarist Jesse van Ruller heeft plaatsgemaakt voor saxofonist Jasper Blom. Is dat jammer? Enerzijds ja, want Van Rullers spel is met het verstrijken der tijd alleen maar rijper, pittiger en interessanter geworden. Anderzijds, fascineren? "Dat doet ook Jasper Blom, die met een gecontroleerde fascinatie voor saxofooneffecten met behulp van analoge gitaarpedalen en een Maestro Sound System For Woodwinds zijn creativiteit laat stromen" (Cees van de Ven). De band wordt gecompleteerd door Arno Krijger op hammondorgel en Hans van Oosterhout op drums.

Mona Lisa Overdrive, vrijdag 11 december 2009, Paradox, Tilburg, aanvang: 21.00 uur

Meer horen?
Mona Lisa Overdrive op MySpace.

(Maarten van de Ven, 10.12.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.